סינוס מקסילרי ימני - מה זה?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/05/2006 | 15:26 | מאת: אלה

שלום, מה זה סינוס מקסילרי ימני? קיבלתי תוצאות של CT ראש ובתוצאות כתוב "יש מלאות כמעט שלמה של הסינוס המקסילרי הימני". מה זה אומר? לתשובתכם אודה אלה

29/05/2006 | 13:40 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאלה הסינוס המקסילרי הינו חלל באזור הלסת העליונה המצופה רירית. מלאות בסינוס יכולה לנבוע מעיבוי רירית הסינוס על רקע דלקת - סינוסיטיס. תתכן מלאות גם על רקע גידולי. בברכה ד"ר מיכה פלד

06/09/2007 | 11:16 | מאת: ירון

שלום רב, אני סובל כ-4 חודשים מסחרחורות תחושת עילפון כאבי ראש . עשיתי המון בדיקות כדי לשלול דברים מסויימים כגון: בבדיקת גסטרו גילו דלקת בקיבה (לא אולקוס) מטופל ב-לנטון 60 גר. בבדיקת הולטר לב מלפני שבוע הפרעות בקצב הלב ורופא המשפחה הפנה אותי לקרדיולוג על מנת לברר האם יש צורך בטיפול ואיך (ההפרעה כנראה לא רצינית כי הוא אמר לי לא לדאוג ושזה לא משהו רציני) הופנתי ע"י א.א.ג לבדיקת ct של המוח -סיכום - בדיקה תקינה . ct מערות האף - להלן התוצאות: מחיצת האף סוטה מעט ימינה , עכירות ממלא את רוב הסינוס המקסילרי משמאל וחוסמת את ה-omu., עיבוי רירית מינמלי בבסיס הסינוס המקסילרי מימין, ה-omu מימין פתוח, עכירות בתאים האתמואידלים, עיבוי רירית קל בסינוסים הספנואידלים, עיבוי רירית מינמלי בסינוסים פרונטלים, יותר משמאל. שאלתי היא האם תוצאת הבדיקה יכולה להגיד שכל התחושות שאני מרגיש הינם ממה שגילו? עלי לציין כי יום לפני כל התחושות הנוראיות הללו נחשפתי לחומרי הדברה שריססתי בכמות לא מעטה בתוך חלל סגור ויום למחרת כל הסיפור החל עם סחרחורות קשות כמעט איבוד הכרה וכמובן פינוי לבית חולים.

01/06/2023 | 20:57 | מאת: נעמה

יש לי תוצאות MRI בהן כתוב: "ממצאים דלקתיים באוזן תיכונה ומסטואיד דו צדדית בסינוס מקסילרי מימין" כיצד זה יתבטא תפקודית? אודה לתשובה נעמה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות