שתל עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/05/2006 | 06:56 | מאת: טל

בני בן 5, נותח בגיל שנה וחצי לתיקון CLEFT PALATE. כעת סובל גם משסע בעצם האלביאולרית. לדברי הפלסטיקאים שמטפלים בו יש צורך להמתין לגיל 7 כדי לבצע את שתל העצם. האם אתה יכול להסביר מדוע צריך לחכות לגיל זה? מה יקרה אם שתל העצם יבוצע עכשיו? מי מטפל בבעיה זו טוב יותר המומחים לפה ולסתות או הפלסטיקאים? תודה על תשובתך

29/05/2006 | 13:13 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לטל שלום! השתלת עצם לסגירת הדפקט הגרמי בחך מומלצת בגילאים 9-11 , מכיוון שזהו זמן בקיעת הניב הקבוע , שתתאפשר לאחר השתלת העצם. הטיפול בילדים שנולדו עם חך שזוע הינו מולטידיספלינרי המערב צוות הכולל אורתודונט , קלינאית תקשורת וכירורג פה ולסת בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות