בלוטת הפרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/04/2006 | 20:01 | מאת: תומר

יש לי נפיחות בלחי ימין בבדיקות שביצעתי סונר בלוטת הרוק הודגמה צינורית רוק מורחבת לכדי 2.5 מ"מ כאשר באיזור דיסטאלי הודגם תהליך היפואקואי בגודל 9 מ"מ. ביצעתי גם מיפוי בלוטת הרוק תוצאת הבדיקה : לאחר הזרקת החומר הדגמה קלושה של הפרוטיס מימן.לאחר גירוי בלימון יכול להתאים לירידה בתפקוד של הפרוטיס מימן עקב תהליך דלקתי או אחר. האים התופעה הזאת מוכרת לכם ?האים אפשר לפתור זאת בניתוח או טיפול אחר כתבתי בעבר ולא קיבלתי תשובה. מאוד אודה לתשובתך.

28/04/2006 | 11:07 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לתומר יש לברר את הסיבה לירידה בתפקוד הבלוטה , במידה ומדובר בדלקת זיהומית ייתכן ויש מקום לטיפול אנטיביוטי. יש לשקול המשך בירור במרפאות פה ולסת ייתכן ויש צורך בהדמיה נוספת בברכה ד"ר מיכה פלד

21/07/2007 | 13:53 | מאת: עדי

ד"ר מיכה פלד שלום. אני סובל בכאבים מתחת לאפרכסת אוזן ימין לאחר פניה לרופא אף אוזן גרון שלח אותי האחרון לביצוע US לבלוטת הפרוטיס והתשובה היתה כדלכמן: "בלוטת פרוטיס ימנית מעט קטנה מהשמאלית,מבנה בלתי אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות-מתאים לתהליך דלקתי גרנולומטוטוי כריני של הבלוטה". רופא האף אוזן גרון לא ממש הבין את התשובה ואמר שאינו יודע למה לייחס אותה לכן שלח אותי לביצוע CT של הבלוטה. חוסר האונים הניכר בעיניו כאשר קרא את התשובה הלחיץ אותי (בלשון המעטה) האם יש מקום להילחץ? מה דעתך על תשובת ה-US? האם לדעתך עלי לפנות לרופא בעל התמחות שונה? אודה מכל ליבי על תשובה כנה ומהירה.

10/06/2006 | 13:52 | מאת: איריס

יש לי בעייה דומה לשלך תומר נפיחות בלחי ימין טופלתי בתל השומר ברצוני ליצור קשר איתך להחלפת אינפורמציה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות