אי נוחות בלסת בשעת שינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/11/2003 | 22:33 | מאת: שואלת

שלום, לאחרונה חלה אצלי תופעה קצת מוזרה ומביכה. אני כבת 40. בזמן השינה, אני מוצאת איזו חוסר נוחות בלסת, לפעמים השיניים כאילו נוקשות (העליונות בתחתונות), ולפעמים אני פשוט מרגישה איזה מתח כזה בלסת. אגב, יש לי איזו תופעה שעד כה לא הפריעה לי, שרופא שיניים פעם הבחין בה, (לא יודעת את המינוח הרפואי-מקצועי), אך יש איזה קליל כזה כשאני פותחת גדול את הפה וסוגרת (לצורך טיפול שיניים, למשל), והלסת כאילו קצת נסגרת על העוקם. כל התאור הזה אולי קצת משונה, אבל בסך הכל בד"כ אין לי כל בעיה בתחום הזה של הלסת. האם תוכל לעזור, לכוון אותי, שאבין מה קורה לי בזמן האחרון?

30/11/2003 | 22:34 | מאת: שואלת

כתבתי בטעות שם שיש 'קליל' כשאני פותחת גדול את הפה בטיפול שיניים,. הכוונה היתה ל-'קליק'. -------

05/12/2003 | 19:20 | מאת: אביגיל

שלום לך שואלת. גם אני סובלת מהבעיה הזו כבר שנתיים לצערי ואני בהחלט מבינה לליבך זה מעצבן נורא ואפילו מדכא אני הלכתי לכל רופא אפשרי ןעשיתי את כל הבדיקות ומה שנאמר לי שזה נובע מעצבים ומתח לכן המליצו לי על טיפול זמני של כדור הרגעה 1 ליפני השינה בשם קלונקס וכן רופא השיניים בנה לי סד לילה שאיתו אני ישנה כל לילה וזה אמור להפחית את הלחץ על השיניים וכן להקל את הכאב שמחמיר לקראת הבוקר כשאני מיתעוררת וביגלל שמתח וחרדה מלווים בדרך כלל עים דיכאון אני נוטלת גם כדור אחד של רסיטל שעוזר לי להיתמודד יותר טוב עם המצב ואני פחות מצוברחת . ובצילום שיניים סטטוס גילו שמיתחת לכתרים התחתונות יש לי דלקת ועלי להחליף אותם דחוף וזה יעזור אך לצערי בגלל שאין לי תקציב לזה אני לא מטפלת בזה בנתיים שכחתי לכתוב שגם אני בת 42 ובכם לסיכום זה המצב ליפעמים כואב יותר וליפעמים פחות והמסקנה שצריך לטפל בשיניים ולהיות רגועים והכל יהיה בסדר בערת השם אני מקווה שעזרתי לך קצת ממני אביגיל

08/12/2003 | 18:05 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב , מדובר בתופעה הידועה כברוקסיזים , חריקת שיניים בזמן השינה, הנזק הנלווה הוא קושי בפתיחת הפה עיפות השרירים וכל התופעות אותן את מתארת , הטיפול הוא בדיקה ואיבחון האם זאת הסיבה וכל מומחה לכרורגיה יוכל לתת תשובה באם נכון הדבר לרוב נותנית סד לילה אשר מאד מאד עוזר , אני מממליץ לפנות ליחידה לבעיות סיגריות אשר במחלקתי הם יוכלו ללא ספק לאבחן ולטפל בכך. בברכה ד"ר פלד

08/12/2003 | 18:14 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ד"ר מיכה פלד כתב/ה: > > שלום רב , מדובר בתופעה הידועה כברוקסיזים , חריקת שיניים בזמן > השינה, הנזק הנלווה הוא קושי בפתיחת הפה עיפות השרירים וכל > התופעות אותן את מתארת , הטיפול הוא בדיקה ואיבחון האם זאת הסיבה > וכל מומחה לכרורגיה יוכל לתת תשובה באם נכון הדבר לרוב נותנית סד > לילה אשר מאד מאד עוזר , אני מממליץ לפנות ליחידה לבעיות סיגריות > אשר במחלקתי הם יוכלו ללא ספק לאבחן ולטפל בכך. בברכה ד"ר פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות