לשון קשורה אצל תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/03/2006 | 21:18 | מאת: איריס

בעת ביקור אצל רופאת הילדים הסתבר שלבתי (שבקרוב תהיה בת חצי שנה) ישנה כפי הנראה לשון קשורה. הרופאה ציינה שיש לעקוב אחר המגבלות שלה, ואם יהיה צורך ניתן לבצע חתך בהרדמה ולתקן את המצב. בתי בעיקר יונקת (היטב) וגם מתוגברת בבקבוק של אוונט עם פטמה בעלת זרימה אטית ביותר, ולמרות זאת מוכרחים לשים לה סינר מאחר והפורמולה נוזלת לה מצידי הפה ויש צורך לנגבה כל הזמן. האם יתכן קשר בין הדברים? מהן ההשלכות הנוספות העתידיות שיתכנו עקב תופעת הלשון הקשורה? עם מי ניתן להתייעץ על מנת להחליט אם יש צורך בהתערבות? מומחה פה-לסת? קלינאי תקשורת? אחרים? (אני לא מתלהבת מהתערבות כזו אלא רק לאחר בדיקה מקיפה). בתודה, איריס

30/03/2006 | 17:43 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאיריס תתכנה בעיות בדיבור בשל הלשון הקשורה. תהליך שחרור הלשון הינו פשוט ביותר וניתן להתייעץ עם מומחה פה ולסת בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות