עקירת שיני בינה 38, 48 כלואות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/02/2006 | 14:10 | מאת: א.ג.

בתי היא בת 20 ולקראת סוף טיפול של יישור שיניים שהתחיל לפני כמה שנים. עד כמה שזכור לי - שום שן לא נשרה מעצמה אלא כל שיני החלב נעקרו לאחר שהשן הבוגרת כבר צמחה ושן החלב לא נשרה והפריעה להשתלבות השן הקבועה. כעת האורתודנט מבקש לעקור את שתי השיניים 48 ו-38 - כלואות - כדי לחסוך בעיות בעתיד. בדיוק ביום ראשון האחרון היתה כתבה במדור הבריאות של ידיעות אחרונות על ניתוחים שלא צריך לעשות - וביניהם מציגים את ניתוח שיני בינה כלואות - שלדעתם לא כדאי לעקור כי אין הוכחות שאם תשארנה יהיו בעיות. אודה לכם מאד על התיחסותכם - וברצוני להוסיף כי לבתי יש כבר טראומה מעקירת שיניים ובמיוחד מהקטע של זריקת ההרדמה בחניכיים - שלאחר כל כך הרבה פעמים היא כבר לא מסוגלת לסבול - ואני מבינה אותה. האם זה באמת חיוני?

16/02/2006 | 15:47 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לא.ג כדאי לפנות להתייעצות עם כירורג פה ולסת שיוכל להחליט על נחיצות העקירות. שיני בינה יש לעקור רק במדיה והן גורמות לדלקות, עלולות לגרום ספיגה של שן סמוכה, מעורבות בתהליכים ציסטים , או במידה והן מפריעות למהלך תנועת השיניים בטיפול אורתודונטי, אך לא כטיפול מניעתי בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות