קנקים או קליקים בלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/02/2006 | 19:00 | מאת: גל

אני בן 47 מזה 5 שנים בזמן פתיחה וסגירה של הלסת או לעיסת אוכל יש לי קליקים בפרק שמאל כך שהם נשמעים על ידי הנימצאים לידי, ללא כאבים, מידי מספר שבועות קורה שהפרק זז יותר מידי (כאילו נתפס) ואז יש כאב. בזמנו עסיתי 4 צילומי לסתות ורופא פה ולסת אמר שאין כל כך מה לעשות מלבד פזיוטרפיה שלא עזרה בכלום. שאלתי: האם יכולה להיות השלכות על מערכת השמיעה באוזן שמאל? האם בהמשך הזמן שהפרק ישחק יתחילו כאבים ואז המצב יהי גרוע? האם אי אפשר לסדר את זה אפילו על ידי ניתוחון? בתודה מראש

11/02/2006 | 23:43 | מאת: דוד

שלום גל אני בן 16 ואני סובל מאותה בעיה אבל בצד ימין עד כמה שאני יודע צריך סד לילה שזה מה שפותר את הבעיה קיבלתי הפניות לרופא פה ולסתות אבל לא הלכתי ואני עדיין סובל מהבעיה אני מעריך שגם יש לך קשיים בפתיחת הפה עד הסוף

16/02/2006 | 15:59 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לגל! ניתוחים של המפרק אינם פשוטים כיוון שבניתוח סכנה גבוהה לפגיעה בעצב הפנים. מצב של קליק בלסת אכן יכול להפתר ע"י פזיותרפיה או סד לילה. לא סביר שתהיה הפרעה בשמיעה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות