ציסטה בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/11/2005 | 15:43 | מאת: רותי

אני בת 49 סובלת מנסיגת חניכיים הופנתי לרופא שיניים אשר הפנה אותי לצילום שבו אובחן נסיגת חניכיים ותהליך ציסטי-רדיולוצנטי בלסת עליונה ימנית מעל שיניים #16 ו-#17 איני סובלת מכאבים או נפיחות, מצילום בשנת 2003 ניתן לראות תהליך דומה אך מאז היתה מעט גדילה של התהליך. הרופאים טוענים כי יכול להיות שזה בעיה מולדת או מבעיות של סינוסיטיס מהעבר. אני מעוניינת לדעת מהם הסיכונים בניתוח ההסרה של הצ'יסטה והאם יש צורך בכלל להסיר אם זה לא מפריע בחיי היומיום? כמוכן אני אמורה לעבור ניתוח חניכיים וברצוני לדעת אם אפשר ומומלץ לבצע את הניתוח ללא הסרת הצ'יסטה מאחר ויכול להיות שהצ'יסטה היא מולדת? כמו כן אודה לך מאוד אם תוכל להסביר מהו טיפול האמדוגיין והאם מומלץ במצבי?

17/11/2005 | 20:43 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרותי ציסטות בלסת יכולות לנבוע ממקור דלקתי, התפתחותי ואף גידולי , תהליך ציסטי בד"כ איננו נעצר וספיגת העצם נמשכת והנזק העתידי גדול יותר, כמו כן ללא ביופסיה אין לדעת האם מדובר בהליך שפיר או ממאיר. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות