עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/10/2005 | 13:23 | מאת: אני

שלום אני זקוקה לעקירה כירורגית של שן בינה.ועשיתי צילום פנורמי. שמעתי על מקרה שבזמן עקירת שן נפגע עצב המשתק את התנועה בחלק מהפנים. האם הצילום הפנורמי מספק את המידע הדרוש לרופא על מנתלהימנע ממקרה כזה? תודה

20/10/2005 | 21:55 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! בעקירת שן בינה תחתונה לעיתים ישנה סכנה בפגיעה בעצב הנותן תחושה לשפה התחתונה, לא מדובר בפגיעה ביכול התנועה של הפנים או השפה! צילום פנורמי לא בהכרח משקף את המצב ולפעמים יש צורך להיעזר ב CT . בברכה, ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות