בעיות קשות בעקבות הקרנות לראש וצואר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/09/2005 | 01:13 | מאת: אסף

לד"ר מיכה פלד שלום רב, לפני שנים קיבלתי טיפולי כימוטרפיה וכן הקרנות בכמות גדולה לאיזור הראש והצוואר בגלל סרטן בנאזופרינקס. מאז אני סובל מתופעות לוואי קשות מאוד, בעיקר בגלל היעדר מוחלט של רוק. הבעיום הן: שיניים (כל הפה שתלים ותותבות), חניכיים, צרידות, ירידה בשמיעה, קשיים בבליעה, טינטון, סחרחורות בשינוי תנוחת גוף, אטימת אזניים תכופה, והגרוע מכל: לעתים קרובות "נתפסות" לי הלסתות במצב של פה פתוח בצורה קשה וכואבת עד כדי כך שעוברות דקות עד שאני מצליח לשחרר אותן. נוסף לכך, השרירים בצוואר נתפסים גם הם לעתים קרובות וגורמות לי לכאבים. אני מבקש לשאול אותך שתי שאלות: 1. האם ניתן לעשות משהו בענין הלסתות ושרירי הצוואר? 2. בוועדה רפואית של הביטוח הלאומי התחשבו רק בהיעדר רוק בקביעת אחוזי הנכות שלי. מדוע שאר התופעות (המוכחות!) לא נלקחו בחשבון, והאם זה מוצדק? תודה

05/10/2005 | 20:05 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאסף כדאי לפנות למרפאות פה ולסת לצורך הערכה , ייתכן וטיפול שמרני כמו סד לילה יוכל לעזור. שנה טובה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות