שאריות - שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/09/2005 | 14:50 | מאת: לייזר

לאחר 6 שבועות של עקירת שן בינה תחתונה צד שמאל, קיימת עדיין נפיחות במקום, דלקת מקומית שלא מחלימה לאחר תקופת אנטיביוטיקות שונות ולאחר אכילה- רגישות באזור ודמם בזמן צחצוח המקום. לאחר צילום רנטגן, החליט הרופא כי לדעתו כנראה שנשאר הAPEX של השורש וזה הגורם לבעיה.. כאמור, הוא לא היה החלטי ובעצמו טען שהוא "חושב שזאת הבעייה אך לא בטוח"- מכיוון שהחלק נורא קטן ואינו בטוח שמדובר באמת בשארית של השן או שמא חלק מהמנדיבולה עצמה. המלצתו הייתה כ4 עד 5 טיפולי לייזר ואם לא תפתר הבעיה- ניתוח וחפירה במקום... מה דעתך? מה הם אותם טיפולי הלייזר ? איך יודעים את מיקום ה"שארית" ובכך מונעים פגיעה ברקמות בריאות ? תודה,

05/10/2005 | 20:02 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לייזר ייתכן ומדובר בדלקת מקומית בחניכיים, וייתכן כי באמת קיימת שארית שורש. על מנת לאבחן את מיקומו המדוייק ניתן לבצע CT בתכנת שתלים ללסת התחתונה. שנה טובה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות