כאבים חזקים מאד באזור הלסת והאוזן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/08/2005 | 13:29 | מאת: udi

לד"ר הנכבד אנחנו לא מכירים אבל בגלל בעייה בילתי פתירה "עדיין" של אישתי והמצוקה הביאה אותי לכתוב אליך מי יודע אולי בכל זאת הרפואה לא "במערומיה" מ למעלה מחודשיים אישתי מסתובבת עם כאבים באזור האוזן שמוקרנים מאזור הלסת ואין כדור משכך כאבים שמסוגל לעזור לה עשינו טיפול שורש והבעיה לא מהשן בדקנו ב"מאיר" עם סגן מנהל המחלקה אף אוזן גרון ולא מצאו כלום - לאחר צילומי CT ביקרנו במיון של בלינסון ורופא פה ולסת לא מצא בעייה כנ"ל רופא נוירולוג שלהם שוב חזרנו ל"מאיר" ורופא מומחה פה ולסת לא ידע לומר מה הבעיה הפנה אותנו לנוירולוג - זה לא מצא את הבעיה - הפנו אותנו לפרופסור ליטנר (פרטי)מת"א הנ"ל הציע סד גם זה לא עוזר פנינו לרופא פרטי -סגן מנהל מחלקה מרפאת כאב "מאיר" לאחר שני טיפולים אחד רק הרדמה והשני עם קורטיזון - הכאב עדיין ישנו אישתי לא מסוגלת לחזור לעבודתה למותר לציין שכל המשפחה במצוקה כולל כספית בגלל ההוצאות על יעוצים פרטיים בנדון אנחנו מרגישים כי נפלנו בין הכסאות מאחר ואף רופא מכובד ככל שפגשנו לא ידע לשים את האצבע על הבעיה ומנגד פיזרנו כספים בתקווה למצוא פיתרון לבעיה שעדיין לא באה על פיתרונה טענה נוספת שהושמעה היא בעיה עיצבית אבל הטיפולים של ד"ר בין-נון -רופא כאב היו אמורים לפתור זאת אך ללא הועיל אני בטוח שאתה עסוק מאד אבל ולו לשם האתגר שבעניין והפרסטיג'ה שלכם לא יכול להיות שבמאה העשרים ואחת רופאים לא יודעים לטפל בעניין כזה ?? אשמח לכל תגובה ואו המלצה ואו הפניה לרופא שיקח אחריות ויעזור לנו לסיים את הסיוט המתמשך הזה תודה וסליחה על ההתפרצות אהוד בריזמן קיבוץ שפיים 050-6798599 052-6033552

04/09/2005 | 00:32 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאהוד שלום! 1.האם בכל מהלך הבירור פניתם למרפאה המתמחה במפרקי הלסת ובבעיות סגר? 2. האם בוצע MRI של מפרק הלסת? 3. האם פתיחת הפה הינה תקינה או מלווה גם היא בכאבים, האם ישנה הגבלה בפתיחת הפה? לאחר שתשיב על שאלותי ננסה להתקדם מכאן בברכה, ד"ר מיכה פלד

08/09/2005 | 19:15 | מאת: אורלי

שלום רב! ראשית, תודה רבה על ההתיחסות ותשומת הלב. ברצוני לדייק במהות הבעיה. לפני כחודשיים החלו לי כאבים באיזור האוזן הימנית ליד התנוך וסביב המפרק בעקבות זאת פניתי לרופא שיניים שאיבחן מתחת לכתר של 3 שיניים אחרונות דלקת והחל טיפול שורש תוך כך ואפילו לאחר הוצאת העצב הכאבים לא פסקו לבסוף השן האחרונה (טוחנת) שהיתה גםהיא תחת הכתר החלה לכאוב מאוד ונעקרה עקירה כירוגית . לאחר מכן החל כאב חזק ואקוטי באיזור האוזן הימנית עם הקרנה גם לצד שמאל (בעוצמה חלשה יותר) במהלך התקופה בקרתי מס פעמים בבית חולים מאיר מח' פה ולסת, איבחנו T.M.G ושלחו אותי ללא פתרון תוך כדי לקיחת משככים בלי הועיל וכאבי תופת היפנהאותי רופא השיניים לפרופס' ליטנר בת"א מומחה לרפואת הפה שאיבחן דלקת במפרקי הלסת כתוצאה מחוסר שיניים בשני הצדדים וחוסר איזון, הוא הכין לי בדחיפות סד לילה וביקש לסיים את איפול השורש ולדעתו בכך תיפתר הבעיה. מסתבר שלא כך הוא הדבר , אף על פי כן ולמרות הכל כאבי התופת באיזור האוזן עדיין נימשכים. בדרך למצוא מזור לכאבי ניסיתי דיקור, פיזיוטרפיה למיפרקים אך ללא הועיל. פרופ' ליטנר לאחר שלא הצליח לעזור לי היפנה אותי לפרופ' יאיר שרב במרפאת כאב הפנים בהדסה עין כרם. על פי עצתם ערכתי את כל בדיקות הדם הנחוצות ואף בדיקת C.Tמקיפה של בסיס גולגולת וגזע המוח הכל הבדיקות תקינות עלי לציין שקיבלתי יחס ותשומת לב מירבית בפעם הראשונה מזה זמן רב. החלתי בטיפול באלטרולט אך תופעות הלוואי מנעו ממני מלהמשיך, עברתי לטרגטול שהגוף הגיב אליב באופן טוב לקחתי כ- 9 ימים מינון של 400 מיל הכאב נחלש אך לא פג. על פי עצתם עברתי כרגע ( יומיים אחרונים) לפרמוניל במינון של חצי כדור בלילה + ואבן לשינה. על פי הבנתי כיוון שאין אבחנה הכל ניסוי וטעיה ( עד מתי????) ביום המעבר מהטרגטול לפרמוניל בשעות אחה"צ תקפו אותי כאבי תופת ואילו חזרתי אחורה במיפלס הכאב. התקשרתי לפרופ שרב שלא הצליח להבין מדוע הכאב התחזק ויעץ לי עוד מס' ימים להמשיך בשמוש בתרופה באופן הנל. נכון לעכשיו עדיין כואב ( יותר מהכאב שליוה אותי תוך שימוש בטרגטול) את תחושת חוסר האונים + הכאב + חוסר האיבחון והאי וודאותקשה לתאר זוהי תמונת נמצב לעיונך אשמח על כל הערה, הארה ותגובה ושוב תודה מראש על ההתיחסות בברכה אורלי בריזמן שפיים

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות