גוש בפרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/08/2005 | 12:49 | מאת: מרינה

שלום אני בת 23. לפני כשבוע מצאתי גוש ליד האוזן. מבירור אצל רופא א.א.ג עלה כי הגוש בערך 1 ס"מ. נשלחתי לאולטרסאונד ולבדיקת fna. הרופא אמר כי יכול להיות שמדובר בבלוטת לימפה שהתנפחה או בגוש בפרוטיס. כמו כן הבליטה משנה את גודלה בשעות מסוימות של היום היא קטנה יותר ובשעות מסוימות גדולה יותר. מה זה יכול להיות?? הבדיקות נקבעו רק לעוד חודש ואני נורא לחוצה.. תעזרו לי בבקשה!!

11/08/2005 | 08:53 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למרינה אכן תהליך הבירור שנעשה כמקובל אולטרסאונד וגם FNA , קיימת סבירות שמדובר בגידול בפרוטיד וייתכן שמדובר גם בחסימה של בלוטת הפרוטיד. במידה והתהליך ארוך בא.א.ג , יש אפשרות לבצע את הבירור במסגרת מרפאות פה ולסת לתיאום בדיקה יש לפנות בטל 8542345 . בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות