שן חלבית עודפת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/07/2005 | 00:54 | מאת: סגל אופיר

שלום לבני בן החמש וחצי נפלה שן. מסתבר שהשן שהופיעה לאחר שהראשונה נפלה היא שן חלבית עודפת, ודרוש לבצע צילום פנורמי ואולי לעקור את החלבית העודפת . שאלתי היא: לא ניתן לחכות עוד מספר שנים לנפילתה הטבעית, והאם נהוג לעקור בגיל כו צעיר שן עודפת שרק יצאה לפני כמה חודשים ? ראוי לציין שהרופאה המטפלת תחליט בהמשך אם לעקור, לאחר ביצוע צילום פנורמי, בטענה שהשן העודפת החלבית תפריע להמשך צמיחת השיניים הטבעית.

13/07/2005 | 13:35 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאופיר שלום! יש לעשות מעקב לגבי אפשות הצמיחה של השן הקבועה, במידה ויש הפרעה לבקיעתה עדיף לעקור את שן החלב בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות