ציסטה בשפה העליונה של הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/04/2019 | 21:38 | מאת: יעל

היי נהייתה לי סוג של גולה באמצע השפה העליונה החיצונית של הפה בצבע השפה ונראה כאילו היא לבנה בפנים הייתי אצל רופא עור מומחה והוא אמר שזה ציסטה ולמרוח בטאקורטן גי כל ערב 11 יום עכשיו בדקתי ויש שם אזהרה ״אין להשתמש בתכשיר על רקמות ריריות (מסביב לפה/אף) אז מותר לשים את זה?

09/04/2019 | 13:09 | מאת: ד"ר הילה קליין

יעל שלום! האם מדובר על נפיחות בחלק החיצוני של השפה המתאחד עם העור? או בנפיחות בחלק של הרירית האדום של השפה? אם מדובר בחלק הרירית שצבעו אדום ורוד, בטאקורטן לא יעזור ויש לברר את העניין אצל כירורג/ית פה ולסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

09/04/2019 | 20:33 | מאת: יעל

היי מדובר על נפיחות כמו גולה רכה ממש על השפה בחלק הוורוד שלה היא בגוון וורוד כשאני מסתכלת נראה שבפנים לבנה חשבתי בהתחלה שזה חצקון מה זה יכול להיות? זה לא ציסטה? לא הצלחתי לצרף תמונה ממי מבקשים הפנייה לזה? בעבר נבדקתי בפה ולסת כי ראיתי נקודות בצבע לבן בפה זאת התשובה שקיבלתי: בדיקה קלינית : בריריות בוקליות דו״צ בליטות קטנות צהבהבות סטנסון מודגש מימין סטריה בקו הסגר באזור רירית בוקלית ימין תחתון המלצות: המשך מעקב, במידה ותעלה אבחנה של ליכן פלנוס גניטלי/ עור ותעלנה תלונות הקשורות לחלל הפה. בבדיקה ללא עדות לנגעים ליכנואידים יש קשר לזה?

02/05/2019 | 10:37 | מאת: יעל

היי הילה עניתי לך בתגובה אשמח לתשובה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות