ביופסת לשון לאחר ביופסיה בעבר

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת, אנדוסקופיה של בלוטות הרוק ושתלים

20/03/2019 | 15:59 | מאת: זיו

האם למי שיש לשון נפוחה ,כולל נגע בלשון שבגללו יעשהשוב ביפסיה מעמיקה יותר,האם קיימת סכנת חנק בשינה ובכלל עקב כך שמהביופסיה הלשון תשנה צבעים ותתנפח יותר מהנפיחות הקיימת,ברקע שימוש בCPAP באופן קבוע עקב דום נשימה,כולל מסכת אף,כבר שנים.נעשתה בעבר ביופסיה לנגע בלשון,וגם אז היתה התנפחות לשון.מתעתדת להתבצע ביופסיה עמוקה יותר,ויש חשש וחרדה מחנק כתוצאה מהתנפחות .האם יש פתרון למניעת התנפחות לפני ביצוע או מיידית אחרי ביצוע ביופסיה.מצב הנגע מחמיר,ויש חשש אמיתי למצב הלשון,כולל קרעים בו וירידת דם. תודה על היחס .

לקריאה נוספת והעמקה

זיו שלום לא הבנתי מה הסיבה לביצוע ביופסיה? לשון גדולה ותסמונת דם נשימה? מה היתה תשובת הביופסיה הקודמת? האם בוצעה הדמיה כלשהי? MRI? בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת, אנדוסקופיה של בלוטות הרוק ושתלים