בלוטת פרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/06/2005 | 01:07 | מאת: רחל

מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים בלסת השמאלית בבדיקות שונות שבצעתי C.T M.R.I התגלתה בעיה במפרק הלסת . לאחרונה אני סובלת מנפיחות בפנים .בצילום פנורמי נמצא ממצא שנחשד כאבן הופניתי לאולטרה סאונד ובו נצפתה בלוטת לימפה מוגדלת בעלת מבנה ומרקם תקינים .הופנתי למומחה לבלוטת הרוק ,שקבע שאין אבן בבלוטה אך שלח אותי לבדיקת C.T מחודשת ,שתתמקד בבלוטות הרוק .האם כדאי לבצע שוב בדיקה שיש בה קרינה כל כך גבוהה ,או יש דרך נוספת לקבוע מהו הממצא? אודה לך מראש על היעוץ!

30/06/2005 | 09:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרחל אין מניעה לבצע CT חוזר במידה ויש מחשבה שתתקבל תוצאה שונה מה CT הקודם. לא ציינת מתי בוצע הCT הראשון. ניתן גם לחשוב על בדיקת FNA ( אספירציה על ידי מחט מהבלוטה)מהאזור החשוד בבלוטה בדיקה שיכולה לתרום לאבחנה. בברכה ד"ר מיכה פלד

09/07/2008 | 18:07 | מאת: סמדר

שלום אני במשך כחודשים יש לי כאבים מצד שמאל וימין באיזור הצוואר והלסת ניגשתי א.א.ג.הפנה אותי U.S בלוטות הלימפה והפרוטיס בתשובה הודגמה קשרית היפואקוגנית קטנה בגודל 6 מ"מסוג מנדיבולרי משמאל הודגמו בלוטות לימפה קטנות שומרות על מירקמן התקין,פריפרי בבלוטת הפרוטיס השמאלית הודגמה קשרית היפואקוגנית כ7 מ"מ ניגשתי שוב לרופא לטענתו לעקוב אחרי זה אין שום דבר מיוחד אך עדיין בלוטות הלימפה מוגדלות וזה מציק לי מה עלי לעשות א.ללכת ליעוץ פה ולסת,לעשות ביופסיה,או לעשות C.T אשמח לקבל יעוץ מה עלי לעשות בנוסף יש לי זרמים בפה ובלשון תודה סמדר:

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות