בלוטה קטנה בלחי עזרה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/02/2019 | 11:52 | מאת: חן

לפני כ4 חודשיים בערך ע"י מימוש באזור הפנים הבחנתי בצד שמאל מעל הלסת (באזור השיניים התחתונות על הלסת עצמה)גולה עגולה ממש קטנה שניתן להחזיקה ולגלגלה, יש לציין שמדובר באבחנה פנימית וכי כלפי חוץ לא נראה דבר ולא כואב,לא שינתה את גודלה עד כה. באזור הזה זה נחשב לבלוטת רוק? אם זה לא עובר כמה חודשיים זה אומר שזה מסוכן? אני יודעת שזה לא מחליף התייעצות רופא אך תוכלי לפחות לומר לי מניסיונך האם יכול להיות באזור זה צ'יסטה או בלוטת שומן וכו'?

18/02/2019 | 11:59 | מאת: חן

אציין כי ביצעתי לפני כחודש אולטרה סאונד צוואר ויצא תקין בלוטות רוק תקינות והכל .

11/03/2019 | 12:37 | מאת: ד"ר הילה קליין

הרבה פעמים מדובר בקשרית לימפה ריאקטיבית . או בגוש שומני שפיר. כדאי לבדוק בלי לחץ בירורים שכדאי לעשות בנוסף בדיקת מצב השיניים והחניכיים- עששת מחלות חניכיים עשויות לתרום לשינויי טעם בפה אולטרה סאונד של בלוטות הרוק. בדיקה של רופא גסטרו בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות