למי לפנות לגבי הבעיה ?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/02/2019 | 21:13 | מאת: למי אני פונה ? כמה אבחנות שונות ?

אנסה לקצר - צד ימין של הלסת התחתונה שלי נראה נפוח לעומת צד שמאל מזה מס' שנים שמים לב לזה כאשר אני מגלח את הזקן לחלוטין. אני מדבר על הצד שמתחת לאוזן ממש בסוף צד הלסת. בנוסף אני צריך לעבור שיקום פה בלי שום קשר על ידי שתלים טיפולי שורש וכתרים. מצב החניכיים מבחינת "נסיגה" מוגדר סביר אך לא הכי בריא שיש. הומלץ לי על יישור שיניים או כחלופה על כתרים וציפויים (לחסוך זמן) כאשר אני מחייך החיוך אינו סימטרי ונראה שחלק מהשפה העליונה בצד שמאל דווקא "מתכווץ" לו. האם הבעיות קשורות לשיקום הפה או שמדובר פה בכמה אבחנות שונות ? למי אני פונה ומאיפה אני מתחיל ? אולי רופא עור לגבי הנפיחות ? אולי משהו בעצם הלסת עצמה ? אני חייב לציין שיש לי חיוך "נסתר" שאני די אוהב, אינני מעוניין שהחניכיים העליונות יחשפו בזמן חיוך. אך מפריע החוסר סימטריה גם של השפתיים וגם של קוטר החיוך.

09/04/2019 | 13:29 | מאת: ד"ר הילה קליין

כדאי לפנות תחילה למומחה/ית פה ולסת שיאבחנו האם בעיה ממקור הלסתות או מעמדת השיניים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות