פענוח MRI מפרק הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/12/2018 | 20:02 | מאת: לימור

מפרק לסת ימין: המבנים הגרמיים כולל קורטקס ראש המנדיבולה וסיגנל לשד העצם - תקינים. אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. תנוחת פה סגור- עמדה תקינה של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית טובה. עמדה וסיגנל תקינים של הדיסקית. מפרק לסת שמאל: מודגמים השטחה/ארוזיה של ראש המנדיבולה וכן שינוי בצקתי/לשדי עם נוזל סינוביאלי בכמות משמעותית. תנוחת פה סגור- קיימת התקה קדמית של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית טובה. אין עדות לרדוקציה דיסקלית. הדיסקית מראה סיגנל ניווני. בסיכום: התקה דיסקלית קדמית ללא רדוקציה במפרק לסת שמאל- ADDWOR- LT. A.O .עם שינויי בצקת/ נוזל במפרק שמאל.

03/01/2019 | 13:50 | מאת: ד"ר הילה קליין

קיימים שינויים ניווניים במפרק ( אוסטאוארטריטים) קורים לעיתים בשל עומס/ גיל . כמו כן הדיסק המפרקי האחראי לחופשיות התנועה לא נמצא במקומו בצד שמאל.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות