טיפול שורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/06/2005 | 12:27 | מאת: שירלי

האם סדק בשן שעברה טיפול שורש נובע מטיפול שורש לקוי האם צריך לעשות טיפולי שורש אצל מומחים ,אם כן מדוע? מה ההבדל בין מומחה לטיפול שורש לרופא שינים רגיל? יש לי שן לפני אחרונה ,לסת תחתונה,שעברה טיפול שורש וכתר כיום יש דלקת מתחת לשן שקיימת כבר כמה שנים אך התפתחה עם הזמן,אמרו לי לבצע טיפול "אפיקטומי" כריתת שורש השן שנגוע בדלקת,האם זה מסוכן,האם השן תפול ? כמו כן באותה שן בחניכיים יצאה "גולה" גוש בשר שנראה כמו ציסטה נאמר לי שזה משהו אחר שלא קשור לדלקת בשורש השן, מה עושים במצב כזה? האם הנפיחות הזו תעבור אחרי טיפול כירורגי? אשמח לקבל תגובה

05/06/2005 | 14:02 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשירלי שן יכולה להסדק בגלל מאזן כוחות גבוה עליה ללא כל קשר לטיב טיפול השורש. מומחה לטיפולי שורש הוא רופא שיניים שעבר התמחות של 3 שנים בטיפולי שורש ועיקר התעסקותו היא בטיפולי שורש מתוקף כך יידע להתמודד עם טיפול שורש מורכב שרופא שיניים רגיל ייתכן ולא יוכל. כאשר יש דלקת בחוד השורש של שן לאחר טיפול שורש מומלץ לנסות לבצע חידוש טיפול השורש תחילה ולאחר מכן לשקול את הצורך בכריתת חוד השורש ( אפיסקטומי) אין ערבות למידת ההצלחה וכן בגלל שבניתוח מסירים חלק מהשורש תמיכת השן נחלשת ולכן צריך להזהר מהפעלת עומס עליה. בברכה ד"ר מיכה פלד

05/06/2005 | 15:48 | מאת: שירלי

דר מיכה פלד תודה על תשובתך. כמו כן אבקש לדעת על עקירה כירורגית של שן בינה כלואה מה ההתייחסות האם חייב לעקור? או לחכות עם זה ? השן נראת בצילום פנורמי כאילו דוחפת שן אחרת,אין כאבים,אין דלקת רופא אחד אומר שצריך לעקור כי עם השנים הסיכון גדל והשן תשריש עוד שורשים ויהיה קשה יותר להוציאה. רופא שני גורס- כל עוד אין מצב אקוטי של דלקת/כאבים, אין צורך לעקור,כשנצטרך לעקור בעתיד לרופא זה יהיה קשה יותר כי הלסת יותר קשיחה וחזקה אך אני לא ארגיש בכך וניתן לחכות עם זה. מה דעתך? לעקור או לחכות?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות