תסמונת הפה השורף ועוד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/12/2017 | 10:54 | מאת: סי

דוקטור קליין שלום רב מזה כשמונה חודשים אני סובלת מתסמונת הפה השורף, אך יחד עם התסמונת הופיע רובד לבן לא עבה שנראה בעיקר בבסיס הלשון. מומחית פה ולסת ורופא עור שללו פטריה ומאבחנים זאת כלשון שעירה. אציין שבשנה האחרונה אני שרויה בחרדה ממושכת בשל מיחושים גופניים. בדיקות דם תקינות. אוסיף ואציין שבחודש פברואר קיבלתי אנטיביוטיקה במסגרת טיפול משולש בחיידק ההליקובקטר ל14 יום. אני מנקה את הלשון הרובד מצטמצם, אך חוזר שוב. שאלותי: 1.האם רובד כזה אופייני לסינדרום הפה השורף? 2.האם רובד כזה עלול להעיד על מחלה פנימית? 3.האם זמן ארוך שכזה מסיום לקיחת האנטיביוטיקה עשוי להמשיך את הפרת האיזון בפלורת הפה? 4. איך אפשר לפתור את הצרה ואם בכלל? תודה מראש על התייחסותך.

08/12/2017 | 14:25 | מאת: סי

שכחתי להוסיף שמומחית פה ולסת ורופא עור הגדירו זאת כלשון שעירה.

19/12/2017 | 10:54 | מאת: ד"ר הילה קליין

סנדרום הפה השורף. בנושא זה מומלץ לפנות למומחה/ית ברפואת הפה להמשך טיפול. יש לציין שלחלק מהמקרים אין פתרון ולא יודעים בוודאות ממה נגרמת הצריבה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות