נקודת חן בשפה...

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/01/2004 | 14:44 | מאת: איתי

שלום, אני בן 17 בעל עור בהיר מאוד עם נמשים בפנים.. כשהייתי קטן(בערך גיל 6-7) התגלתה אצלי נקודת חן בשפה התחתונה,דבר שבולט מאוד ומפריע לי בגילי כעת.. רציתי לדעת האם ניתן להסיר אותה איכשהו מלבד ניתוח(שגם הוא קשה כנראה היות וזה מקום רגיש) האם יש משחה מסויימת שמסוגלת להבהיר את נקודת החן? תודה מראש.

08/01/2004 | 17:08 | מאת: איתי

?

08/01/2004 | 17:08 | מאת: איתי

?

08/01/2004 | 17:25 | מאת: נראה לי...

נראה לי שכדאי לפנות לרופא עור !

10/01/2004 | 10:54 | מאת: ד'ר ליונשטיין

שלום לך: נקודת חן בשפה לא תעלם ע'י משחה. מה שכן יכול להסירה הוא סקלפל(סכין)או לייזר. הפיגמנטציה הזו או נקודת החן נפוצה אצל אנשים בהירי עור. נקודת החן שאתה מתאר היא ריבוי משקעי מלנין בשכבה הבזאלית של המוקוזה. היא עונה לשם oral melanotic macula בתנאי שגודלה אינו עולה על 1 ס'מ. האזור הנפוץ ביותר להופעתה הוא שפה תחתונה קרוב לקו האמצע. אם הנקודה נמצאת אצלך כבר שנים וחלו שינויים בגודלה היתי ממליץ לבקר רופא שיניים או רופא עור ולמרוח קרם הגנה במי הקיץ.

04/10/2016 | 01:42 | מאת: נוי

לי יש נקודת חן בשפה. בצבע סגלגל ובולטת. אני לא בהירה . הלכתי לרופאת עור והיא אמרה שאם מורידים זה רק עם צלקת. מה לעשות?

10/01/2004 | 11:53 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ישנם מקרים שמחייבים מעקב וזה אחד מהם באם החלטת להסירה אני חושב שהדבר נכון מאד . פגם האסטתי? האם גרוע יותר יכול להיות מבחינה אסטתית . אני רואה שזה מפריעה לך מגיל 6 . בכל אופן שהניתוח יצא יפה אני הייתי הולך להסירו אצל רופא מומחה לפלסטיקה. וני בטוח שהכל יהיה בסדר . בהצלחה .

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות