זיגומה שקועה עקב מכת כדורגל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/10/2017 | 16:39 | מאת: יוסי

שלום, יש לי זיגומה שקועה עקב מכת כדורגל וכנראה היא גורמת לסגר לא להיות מושלם באותו צד. איזה רופא מומחה אמור לטפל בזיגומה? במקרה הזה צריך להחזיר את העצם למקומה, שתל לא אמור לעזור לתקן את הסגר נכון? בנוסף יש לי 2 שברים קטנים בשתי הארובות ימין בעצם הגבה, ובשמאל עצם תחתונה, מי אמור לטפל? תודה.

23/10/2017 | 05:54 | מאת: ד"ר הילה קליין

בשברים העצמות הפנים אמור לטפל מומחה בכירורגית פה ולסת. שקיעה של עצם הזיגומה לא גורמת לבעיות סגר אלא לדפורמציה אסתטית. במידה ויחד עם עצם הזיגומה נשברה גם עצם הלסת העליונה ( מקסילה) או העצם נושאת השיניים ( העצם האלבאולרית) אזי ייתכן שינויי בסגר. מומלץ לקבל אבחנה וטיפול עיה מומחה/ית פה ולסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות