condensing osteitis-שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/09/2017 | 13:58 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 30 ולפני כ5 שנים בעת צילום סטטוס התגלה איזשהו ממצא צמוד לאפקס של שן טוחנת בלסת התחתונה. תחילה הייתי במעקב אצל רופאת השיניים אך בהמשך הופנתי לכירורג פה ולסת שהנחה לעשות CT (זה היה בשנת 2013) וקבע כי מדובר בCONDENSING OSTEITIS וכי מאחר ואין לי שום כאבים או הפרעה עקב כך אין צורך בטיפול אלא רק במעקב שנתי על ידי צילום פנורמי. ואכן אני עושה זאת. רציתי להתייעץ- האם ישנו באמת צורך לעקוב כל שנה? הרופא בעצם מחפש לראות האם הנגע משתנה, האם זה בגלל שישנו בכל זאת חשד להתמרה לממאירות במצב כזה? אני מודאגת. תודה רבה!

08/09/2017 | 18:04 | מאת: ד"ר הילה קליין

סביר להניח שאם את במעקב מספר שנים ללא שינוי. ניתן לרווח את המעקב לאחת לכמה שנים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות