רנולה ברצפת הפה ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/08/2017 | 01:41 | מאת: קארין

היי..לבן שלי בן השנתיים יש רנולה ברצפת הפה מצד שמאל... היינו אצל רופא והמליץ על ניתוח...בגלל גילו אני מאוד חוששת מהניתוח ומההחלמה של הניתוח....ובנוסף הייתי שוב אצל אף אוזן גרון ואמר לי לחכות עם הניתוח לפחות עד גיל 3.... האם זה בסדר לדחות את הניתוח? הרנולה לא גדלה נשארה באותו גודל כבר כמעט חצי שנה... ואם אפשר לדעת איך ההחלמה

07/08/2017 | 11:54 | מאת: ד"ר הילה קליין

לאם שלום רנולה בגיל כה צעיר איננה תופעה שכיחה . וחשוב לבצע אבחנה מבדלת עם נגעים אחרים ברצפתה הפה. האם בוצעה איזו שהיא הדמיה לאבחון? האם ידוע על פציעה / טראומה לאזור / טיפול שיניים? במידה וכן מדובר ברנולה לא מומלץ לחכות כיוון שהיא עשוייה לגדול ולגרום לחסימת נתיב אויר או לחליפין לגלוש במרווחי רצפת הפה ולהגיע לצוואר. הכל תלוי בגודלה. מומלץ להתייעץ עם רופא פה ולסת או אאג המתעסקים בבעיות חסמתיות של בלוטות הרוק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות