כאב בלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/01/2004 | 14:07 | מאת: ppppp

שלום, אני זכר בן 17 וכבר שנה בערך יש לי קליקים בלסת (אין לי שמץ של מושג למה, למרות שזכור לי מקרה שבו קיבלתי בטעות מכה ממש חזקה בלסת מלמטה... אולי זה קשור). בכל מקרה, זה לא ממש הפריע לי, אלא שכעת כבר מספר ימים יש לי כאב בלסת בצד שמאל (לא רחוק מהאוזן). אני חש את הכאב בעיקר כשאני לועס, ולפעמים זה נהיה פחות כואב ולפעמים יותר. הלעיסה בצד שמאל בדרך כלל פחות כואבת מלעיסה בצד ימין. האם אתה יודע ממה עלולה לנבוע הבעיה וכיצד ניתן יהיה לטפל בה? ברצוני גם להזכיר שאני בטיפול אורטודנטי כבר כמה שנים (עכשיו אני רק עם פלטה 2 לילות בשבוע, ובעוד כמה חודשים זה אמור כבר להיגמר). תודה.

10/01/2004 | 12:11 | מאת: ד"ר מיכה פלד

PPPP שלום רב , קשה מאד לענות לפי התאור הנ"ל . הסיפור שלך מזכיר בעיות מפרק . אך יש צורך לעשות צילום לבדוק האם המפרקים לא נפגעו כתוצאה מהחבלה או מחירקת שיניים בלילה או מפאראפונקציה כלומר הרגלים לא בריאים אנא היבדק ע"י מומחה לכרורגיה פה ולסתות או הגיע למחלקתי . בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות