כתם בהיר בצילום שיניים בתוך החניכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/06/2017 | 14:07 | מאת: קורא

שלום לבתי (בת 16) ערכו צילום לפני שנתיים ולפני כמה חודשים. בשני צילומי השיניים נראה כתם פנימי בהיר בתוך החניכיים התחתונותבגודל של ס"מ כשהוא נראה באותו גודל ובאותה צורה גם לפני שנתיים וגם כיום. רופאת השיניים חוששת ורוצה לשלוח לפה ולסת וביופסיה. אשמח לחוות דעתך הכללית. יצויין כי מדובר בכתם שנראה רק ברנטגן ולא באופן חיצוני. לא כואב ולא מטריד את הילדה.

06/06/2017 | 00:07 | מאת: ד"ר הילה קליין

ישנם הרבה שינויים שפירים בעצמות הלסת שאינם מחייבים ביופסיה. במידה וישנו ממצא כזה חשוב לבצע אבחנה אצל מומחה/ית פה ולסת. במידה ואין שינוי בגודל / צורה לרוב מבצעים מעקב רנטגני ולאו דווקא יש הכרח בביופסיה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות