כיב קטן שלא עובר כולל בדיקת רופא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/05/2017 | 19:02 | מאת: ענבל

שלום רב הייתי היום אצל כירורג אחרי גירודים והרגשת נגע בלשון הכירורג פה ולסת הסתכל ואמר שכנראה על רקע טראומטי הסברתי לו שזה כבר שבועיים הוא אמר לי לחזור עוד שלושה שבועות לראות עם עבר הוא רשם בהבחנה נגע קטן בקוטר 1-2 מכוייב בשליש האחורי לכיוון הקשת הפרגינאלית ללא נוקשות הרירית באיזור ללא אנדרוציה אך עם חיפוי פיבירין. אשמח לדעת מה זה אומר והאם יש סיבות לפאניקה. האם יש ביכולת הכירורג לדעת מה דחוף ומה פחות?

05/05/2017 | 07:06 | מאת: ד"ר הילה קליין

האם את מעשנת? במידה והכיב לא חולף במהלך השבוע הקרוב . עצתי לך לבצע ביופסיה . כיבים פצעים בחלל הפה שלא נרפאים תוך 14 יום או 21 יום במעשנים. מומלץ לבצע ביופסיה . הסתייגות - כאשר יש מקום ברור לפציעה טראומטית , במידה ולא ידוע לך על טראומה לאזור ( אזור הקרוב לפרינקס בדכ לא עובר טראומה ( למעט אירועים של הקאות ) אלא אם כן ידוע לך על כזו ) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

05/05/2017 | 10:20 | מאת: עינת

אני מעשנת, לא כבדה בכלל רוצה לציין שלפני שבועיים עברתי צילומים בכל השיניים. אולי הנשך...

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות