קנדידה SP בלשון עם כתם אדום ולשון לבנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/04/2017 | 21:04 | מאת: אורי

שלום רב, בן 42 , בריא בד"כ , סובל מזה 3 שנים מדלקת בקיבה ורפלוקס ומטופל באומפרדקס, סובל מזה חודשיים מצרידות והרגשה לא נוחה בגרון, תופעה זו חולפת ןחוזרת לכמה ימים וחלילה, כמו כן יש לי פטרייה קנדידה בלשון מזה 2.5 חודשים, השתמשתי מקרם דקטרן גל, זה עוזר טיפה אולם הבעיה לא נפטרה ויש לי הרגשה של מרירות בפה ולשון לבנה עם כתם עגול אדום, השאלה איך ניתן לרפא את הקנדידה ואיך ניתן לטפל, והאם זה מתמשך עוד זמן , מה ניתן לעשות? האם זה מסוכן והאם זה גורם לסרטן בפה? תודה מראש

05/05/2017 | 07:01 | מאת: ד"ר הילה קליין

קנדידה איננה גורם לסרטן הפה. טיפול בקנדידה יעיל לאחר גירוד הלשון במברשת ייעודית ואז אפליקציה של החומר האנטיפטריתי. בדכ יעיל יותר oralten מומלץ להתייעץ בנושא עם מומחה לרפואת הפה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות