השתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/05/2005 | 14:18 | מאת: גושי

בתי בת ה17.5 עומדת לפני השתלה בעקבות חוסר שינים מולד. בלסת העליונה ישנן שתי השיניים הקדמיות ,מימין ומשמאל חסרות שלוש שיניים מכל צד ברצף ואז יש עוד שתי טוחנות מכל צד. מברור ראשוני שערכנו אין מספיק עצם להשתלה ויש צורך בהשתלת עצם ממקור עצמי (אגן,ראש,לסת) ברצוני לשאול מה השיטה המקובלת במחלקה שלך מאיזה איזור בגוף עדיף לקחת עצם? וכמו כן האם בגיל צעיר כזה מבחינה שיקומית ופסיכולוגית יש טעם לניתוח מורכב שכזה לצורך השתלה או ללכת לשיטה השמרנית של השחזת שיניים ובצוע גשר .(יתכן ובחוסר שיניים כה רב לא ניתן לבצע גשר כי אין לו אחיזה??) בתודה אורית

29/05/2005 | 09:05 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאורית שלום! הבחירה של האזור התורם להשתלת העצם תלויה בכמה גורמים ובינהם כמות העצם שחסרה , כאשר מדובר בכמות גדולה יחסית נוהגים לקחת מהאגן או מהגולגולת לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות , אך הן מוכרות, מתבצעות בתדירות גבוהה ובטוחות יחסית. במחלקתינו מבצעים את כל השיטות שציינת. לשאלתך השניה במיוחד בגלל גילה הצעיר מומלץ שחזור עם שתל עצם ושתלים על מנת לא לפגוע בשיניים סמוכות בריאות ועל מנת לאפשר מראה של רכס תקין. בברכה ד"ר מיכה פלד

29/05/2005 | 13:36 | מאת: גושי

ד"ר פלד תודה על התייחסותך מה עושים במידה והרכס/ עצם דקה -עובי 2 מ"מ ואין אפשרות להשתלת עצם. לפי דברי הרופאים שהתייעצתי הסיכון לא שווה את הסיכוי שגם כך לא גבוה במיוחד לאור כמות העצם הרבה החסרה ולאור גילה הצעיר של בתי. האם יש אפשרות שיקום אחרת הנראית לך שתהיה פשרה העונה על הצורך לאסטטיקה ולהרגשה פסיכולוגית טובה( לא ללכת בגיל 17 עם פלטה נשלפת לכל החיים) האם ניתן להרכיב גשר על לסת שלמה שיש רק תמיכה של שתי שיניים מרכזיות קדמיות ושתי שיניים אחוריות קיצוניות מכל צד?השאר לא קיים -חוסר מולד תודה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות