קרציונומה - Dysplasia of ceek

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/05/2005 | 20:02 | מאת: חיים

בתאריך 2.3.2005 עברתי ניתוח להסרת הגידול , מתוצאות של בדיקת המעבדה אחרי הניתוח נמצאה נקודה חשודה בשוליים ,אחרי בדיקה במחלקה אמרו לי שהכל בסדר וצריך לעשות פיזיוטרפיה. ב15.5.2005 הודיעו לי שאני צריך לעשות הקרנות. מה לדעתך צריכה להיות הסיבה כי בעצם מאז הבדיקה לא עשיתי שום בדיקה אחרת. למי אני יכול לגשת להתייעצות נוספת. תודה מראש חיים

29/05/2005 | 09:02 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לחיים שלום! לצערי מכתבך לא מפרט בדיוק מהו התהליך שעברת. אני מבין שעברת ניתוח לכריתה של גידול מסוג קרצינומה וייתכן ( לא ברור ממכתבך) כי הגידול לא הוצא בשלמות או שלא היו שוליים בריאים עם הוצאת הגידול. במקרים כאלו ישנו סיכוי להשארות תאים ממאירים ולכן ייתכן שהמליצו על השלמת הטיפול בהקרנות. אם כי ייתכן וההקרנות מיועדות לאזור הצוואר , שכן לעיתים ישנן קשריות לימפה עם תאים ממאירים ממקור הגידול הראשוני אם תוכל לפרט יותר לגבי תולדות המחלה אוכל לתת תשובה עניינית יותר. בברכה ד"ר מיכה פלד

13/04/2006 | 21:51 | מאת: נוגה

מהי קרציונומה ומהם הסימטומים למחלה. הכוונה היא לסוג התוקף את הגרון ? האם המחלה עשויה לגרום ל"איבוד" חוש הטעם המתוק ? אני אישית סובלת מזה מספר חודשים מאיבוד הטעם המתוק ולאחרונה ליובש בפה ומתחושה קלה של מחנק בגרון.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות