בלוטת פרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/05/2005 | 23:33 | מאת: מרינה

שלום רב בפניו של בני בן ה- 25, הופיעה נפיחות בלחי השמאלית. הרופא שלח אותו לבדיקת אולטרה סאונד .(ובדיקות נוספות). מהי בלוטת הפרוטיס? מה תפקידה?איך היא קשורה לנפיחות בלסת? מהן האפשרויות? לתשובתך אודה.

22/05/2005 | 14:22 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למרינה שלום בלוטת הפרוטיס הינה אחת מבלוטות הרוק הגדולות. נפיחות בבלוטה יכולה להופיע על רקע דלקתי זיהומי, על רקע חסימה של הבלוטה על ידי אבן , יכולים להיות גידולים הקשורים בבלוטת הרוק. בדיקת האולטרהסאונד אכן יכולה להראות האם ישנו תהליך גידולי או אבן בבלוטה , אך איננה מספקת. מומלץ לפנות למחלקת פה ולסת על מנת לקבל אבחנה וטיפול בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות