רעשים בצג שמאל בלסת בזמן לעיסה.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/02/2017 | 10:59 | מאת: עומר

שלום, אני בן 25. מזה כמה שנים שאני לועס מסטיק בתדירות גבוהה יחסית וגם יש לי מעין נעילת שיניים בלילה. לאחרונה התחילו לי רעשים בעת לעיסה בצד שמאל בלסת. מקריאה באינטרנט הבנתי שהמצב רק יכול ללכת ולהחמיר ואין לזה כלל טיפול, האם זה נכון ? והאם ייתכן שבעוד כמה שנים יהיה לי קשה לדבר ולאכול ואהיה "מוגבל" מאוד בפתיחת הפה ? נקבע לי תור לכירוג פה ולסת רק לעוד חודש. אשמח לתשובה, לחוץ מאוד. תודה.

09/02/2017 | 10:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

עומס יתר על המפרק , כגון עי לעיסת מסטיק עשויה לשחוק את הדיסק המפרקי ואף להתיק אותו ממקומו. מומלץ להפסיק את הרגל לעיסת המסתיק כצעד ראשון. בברכה, ד"ר הילה מומחית בכירורגית פה ולסת.

09/02/2017 | 11:10 | מאת: עומר .

תודה על התשובה , אך לא ענית לי האם זה משהו שניתן לתקן או שזה רק יילך ויחמיר עד פגיעה רצינית .? תודה .

21/02/2017 | 11:40 | מאת: ד"ר הילה קליין

את הנזק לא ניתן לתקן . ניתן למנוע החמרה ולרוב זה מספיק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות