חוות דעת solar cellities

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/12/2016 | 16:51 | מאת: ערן

שלום,יש לי solar chelitis בשפתיים.הרופא המליץ על ניתוח בהרדמה כללית ,להסרת הנגעים הטרום סרטני האם יש אפשרויות אחרות ?לייזר או משהו אחר להסרת הנגעים? תודה ,להלן תשובת הביופסיה האפיתל המצפה בעובי בלתי אחיד.הוא מצופה כחלקו בשכבה של קרטיניזציה /פרקרטוזיס.בחלק מן התכשיר האפיתל דק ומראה היפרגרנולוזיס .לא נראו שינויים אטיפים באפיטל.הרקמה התת אפיתלאילית בחלקה פיברוטית ובחלקה מראה שינויים סולריים.הממצאים יכולים להתאים לsolar cheilitis

20/01/2017 | 16:05 | מאת: ד"ר הילה קליין

ערן שלום solar chelitis איננו נגע סרטני המצריך כריתה במיוחד אם בתשובה הפתולוגית אין עדות לשינויים טרום ממאירים כגון דיספלזיה. ניתן לעקוב , להמנע מחשיפה לשמש ולהשתמש בשפתון עם מקדם הגנה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות