חצי שנה של בעיות בלסת התחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/05/2005 | 21:05 | מאת: ורד

לד"ר מיכה שלום, לפני כחצי שנה נתקפתי כאבים באיזור השמאלי של הלסת התחתונה,הלכתי לרופא שיניים עשיתי צילום והוא איבחן זיהום בשן,קיבלתי אנטיביביוטיקה "דאלאצין סי" והנפיחות ירדה עברתי טיפול שורש,לאחר חודש של שקט שוב חזרו הכאבים והנפיחות(דלקת)שוב קיבלתי אנטיביוטיקה והוחלט לעקור את השן,לאחר עקירת השן שוב היה לי שקט חודש וחזרו הכאבים והנפיחות,מאז עברתי צילום פנורמי לא ראו כלום,נשלחתי לסי טי בזמן שהייתה דלקת חזקה והתוצאות לא היו ברורות. "עיבוי קורטקס יחסי בצד שמאל (זוית ורמוס קאודלי) יכול להתאים לתהליך זיהומי במקום הראשון,תהליך מוסנן מסוג לימפומה,אחר? לקולרציה קלינית. ללא ממצא נוסף. ניגשתי עם תשובה זו לכירוגית פה ולסת והיא עשתה לי שחור,אולי זה סרטן ואם לא אז תצטרכי לבוא לבית חולים לגרד את הלסת ואולי לחתוך לך חתיכה מהלסת... שלחה אותי לבית חולים,בדק אותי רופא כירוג,ראה את תשובת הסי טי,בדק גם את צילומי הסי טי ושלך אותי הביתה אמר שאין לי שום דבר (הייתי אז בטיפול של אוגמנטין לכן לא הייתה נפיחות ולא ראו כלום,שאלתי יש לי אולי סרטן אמר לי חס וחלילה מה פתאום,לגבי גירוד הלסת גם את זה הוא שלל.. כרגע עברו שבועיים מאז שהפסקתי את הטיפול האנטיביוטי ואני שוב מרגישה כאבים ויש קצת נפיחות, מה עלי לעשות?? כל החיים אני אחיה על אנטיביוטיקה?? מה יש לי או אין אני ממש מבולבלת. אודה לך על תשובתך.

08/05/2005 | 19:03 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לורד עצתי לך לפנות עם כל הצילומים לייעוץ נוסף במחלקת פה ולסת במסגרת בית חולים על מנת לשלול תהליך שאינו זיהומי. בברכה, ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות