עקירה חצי כירורגית של שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/04/2005 | 17:28 | מאת: מיכל

רופא שיניים שלח אותי לעשות עקירה חצי כירורגית של שן בינה מספר 38 האם בגלל אופי העקירה (חצי (!) כירורגית ), אני יכולה להסתפק בעקירה אצל מומחה למחלות חניכיים,ניתוחי חניכיים והשתלות, או שעדיין הכרחי\מומלץ ללכת למומחה לכירורגית פה ולסת? אני מניחה שאהיה חרדה בזמן העקירה. מה החסרונות בטשטוש מקומי, והם אכן כדאי לבקש זאת? בברכת יום טוב! :)

11/04/2005 | 19:57 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למיכל לא מוכר לי המונח חצי כירורגי אולי הכוונה לשן חצי כלואה ואז העקירה היא כירורגית בכל מקרה. על פי חוק כל רופא שיניים רשאי לעקור, השאלה מבחינתך האם לא עדיף לפנות למי שמומחה ועושה זאת בתדירות ובמיומנות גבוהה יותר. החסרונות שבטשטוש מקומי שאחריו אינך יכולה לחזור לעבודה כרגיל, ייתכן שתשארי קצת מטושטשת לשאר היום ותזדקקי לליווי הביתה. במידה ואת חרדה, כן הייתי ממליץ על טשטוש בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות