נפיחות בחניכיים - דחוף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/04/2005 | 10:50 | מאת: מלי

שלום רב, לפני למעלה משנה נוצרה לי נפיחות בחניכיים סמוך לשן שעברה טיפול שורש וכתר. בהמלצת רופא השיניים שלי, נטלתי אנטיביוטיקה, לאחר מכן הוסר הכתר ובוצע חידוש טיפול שורש. המתנו חצי שנה לבדוק "אם הצלחנו להציל את השן" ולאחר מכן נבנה לי כתר חדש. חודשים ספורים לאחר מכן, שוב התנפח האזור, שוב נטלתי אנטיביוטיקה אשר הועילה והנפיחות נעלמה. לאחר כחודשיים נוספים - שוב הופיעה הנפיחות ונעלמה מעצמה לאחר מספר ימים. לאחר מספר חודשים שוב הופיעה הנפיחות, אולם הפעם היתי בהריון וחששתי לבצע צילום ולכן שוב נטלתי אנטיביוטיקה, אשר אף היא הועילה אך לפרק זמן של מספר חודשים. כעת, אני בשבוע 30 להריון, ושוב נוצרה נפיחות בחניך סמוך לשן האמורה. איני יודעת מה לעשות. זה די כואב וגם אני לא יודעת האם זה קשור לשן כפי שטען רופא השיניים מלכתחילה. מה עליי לעשות ??????????? אהיה אסירת תודה לתשובה מהירה. בתודה מראש, מלי

11/04/2005 | 17:14 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למלי שלום! לפעמים חידושי טיפולי שורש אינם עוזרים , על פי סיפור המקרה ייתכן מאד והנפיחות מהשן. המלצתי לך לפנות לכירורג פה ולסת לצורך הערכה , ייתכן ויש צורך בניקוז מקומי. ולאחר הלידה תשלימי את הטיפול על פי האבחנה . בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות