ניתוח חניכיים והשתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/04/2005 | 18:14 | מאת: רונית

הוצע לי טיפול - Emdogain,בלסת תחתונה לחלק מהשיניים שאלתי היא עד כמה הטיפול יעל וכמה זמן לאחריו אפשר לעשות תותבת חלקית, אמרו לי שגובה העצם איננו מתאים להשתלה ולכן אני זקוקה לתותבת חלקית , שאלה נוספת, האם התותבת לא תגרום נזק לשיניים הקיימות שממילא אינן חזקות.

11/04/2005 | 16:52 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרונית תותבת חלקית הנסמכת על שיניים בחלקה, בד"כ תגרום לירידה ביציבות שיניים אילו. ואם לחלק מהשיניים יש חסר עצם וחסרה להן תמיכה, האם לא עדיף לך לבצע הגדלה של כל הרכס על ידי שתל עצם ולבצע שתלים דנטלים? כוונתי היא במילים פשוטות ללכת לטיפול קצת יותר גדול, אך שיתן לך פיתרון טוב יותר לזמן ארוך יותר בברכה ד"ר מיכה פלד

11/04/2005 | 17:03 | מאת: רונית

תודה לך דוקטור על תשובתך, בבדיקת c.t נאמר לי שקשה לבצע השתלה ויש סיכון גדול של כ50% של הירדמות השפתיים האם זה הגיוני והאם אין לזה פתרון?

07/05/2005 | 00:00 | מאת: ורד

לדר פלד שלום, אני בת 38 ובנסיגת חניכיים קשה,עם הרבה כתרים בפה,אשר זזו וחלק נפלו. הלכתי ליעוץ אצל 3 מומחים לכך וכל אחד אומר משהו אחר. אחד אמר:ניקוי עמוק ושתלים במקום הכתרים. שני אמר ניקוי עמוק וטיפולי שורש בכתרים ושלישי אומר שצריך ניתוח חניכיים והכנסת אמדוגן ולהמתין ולראות מה צריך. שאלותי:מה נכון לעשות וכיצד אדע מי צודק?, האם ניתוח חניכיים מבטיח עצירת הנסיגה או שיכול להיות שאחרי מס שנים אצטרך לעבור אותו שוב?,האם הניתוח או אחרי הניתוח חשים בכאבים? האם שיניי והחניכיים יראו שונה לאחר הניתוח? ואם כן האם אפשר לסדר זאת? . אם אני עושה ניקוי עמוק יש אפשרות שבכל זאת אצטרך בניתוח חניכיים בשלב כלשהו? ואם כן האם לא כדי שאעשה את הניתוח מלכתחילה? האם הנך יכול להפנןת אותי למאמר או אתר שכותבים בהרחבה בנושא?

07/05/2005 | 00:02 | מאת: ורד

לדר פלד שלום, אני בת 38 ובנסיגת חניכיים קשה,עם הרבה כתרים בפה,אשר זזו וחלק נפלו. הלכתי ליעוץ אצל 3 מומחים לכך וכל אחד אומר משהו אחר. אחד אמר:ניקוי עמוק ושתלים במקום הכתרים. שני אמר ניקוי עמוק וטיפולי שורש בכתרים ושלישי אומר שצריך ניתוח חניכיים והכנסת אמדוגן ולהמתין ולראות מה צריך. שאלותי:מה נכון לעשות וכיצד אדע מי צודק?, האם ניתוח חניכיים מבטיח עצירת הנסיגה או שיכול להיות שאחרי מס שנים אצטרך לעבור אותו שוב?,האם הניתוח או אחרי הניתוח חשים בכאבים? האם שיניי והחניכיים יראו שונה לאחר הניתוח? ואם כן האם אפשר לסדר זאת? . אם אני עושה ניקוי עמוק יש אפשרות שבכל זאת אצטרך בניתוח חניכיים בשלב כלשהו? ואם כן האם לא כדי שאעשה את הניתוח מלכתחילה? האם הנך יכול להפנןת אותי למאמר או אתר שכותבים בהרחבה בנושא?

07/05/2005 | 00:05 | מאת: ורד

לדר פלד שלום, אני בת 38 ובנסיגת חניכיים קשה,עם הרבה כתרים בפה,אשר זזו וחלק נפלו. הלכתי ליעוץ אצל 3 מומחים לכך וכל אחד אומר משהו אחר. אחד אמר:ניקוי עמוק ושתלים במקום הכתרים. שני אמר ניקוי עמוק וטיפולי שורש בכתרים ושלישי אומר שצריך ניתוח חניכיים והכנסת אמדוגן ולהמתין ולראות מה צריך. שאלותי:מה נכון לעשות וכיצד אדע מי צודק?, האם ניתוח חניכיים מבטיח עצירת הנסיגה או שיכול להיות שאחרי מס שנים אצטרך לעבור אותו שוב?,האם הניתוח או אחרי הניתוח חשים בכאבים? האם שיניי והחניכיים יראו שונה לאחר הניתוח? ואם כן האם אפשר לסדר זאת? . אם אני עושה ניקוי עמוק יש אפשרות שבכל זאת אצטרך בניתוח חניכיים בשלב כלשהו? ואם כן האם לא כדי שאעשה את הניתוח מלכתחילה? האם הנך יכול להפנןת אותי למאמר או אתר שכותבים בהרחבה בנושא?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות