ניתוח שבר שורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/08/2014 | 18:52 | מאת: קלי

שלם רב, ב2.7 עברתי ניתוח בשורש כף היד לאחר אבחון של שבר פתוח עם עמדה לא מתקבלת. (עמדת השבר לא צלחה בתיקון ע"י הפעלת כוח מבחוץ) בניתוח הוחלט לקבע את השבר עם פלטות וברגים. את הגבס הורדתי ב14.7 והוא הוחלף בסד תומך שורש כף היד שאלתי היא , כמה זמן אני צריכה להישאר עם הסד התומך ? האם אני אמורה להתחיל פיזיותרפיה בשורש כף היד באופן מיידי ובמה זה תלוי ? חשוב לציין כי האצבעות זזות באופן מלא וכי אני עושה את רוב הפעולות עימם תודה רבה

06/08/2014 | 06:52 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

אופן הטיפול ומועדיו - נקבע לפי המלצת הרופא המנתח. אנא הפנה שאלותיך אליו. בעיקרון, אם הקיבוע הניתוחי יציב - לאחר 10-14 יום מומלתץ על התחלת הפעלה בפיזיותרפיה ובריופי בעיסוקבצורה מסוימת. לאחר 6 שב' מותרת הפעלה ללא מגבלות ומוסיפים בחלק מהמקרים סדים "דינמיים. המטרה כעיקרון בשלב זה "להחזיר" תנועה. כח ניתן "להחזיר" בהמשך. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד