שבר תלישה דורסלי קטן באזור טריקטרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/08/2013 | 18:45 | מאת: ארסן

שלום רב, לאחר שבועיים של חבישת סד בכף היד יש נפיחות של כף היד. נפיחות גדולה יותר מאשר לפני כשבוע,על אף שחרור של תחבושת סד בגלל לחיצת יתר (אין שינוי בגוון העור ממשי,וקצוות אצבעות אינן קרות). האם מקרה מעיד על בעיה או פניה לרפואה דחופה? אמור להוריד סד בעוד שבוע,סה"כ 3 שבועות על פי המלצת רופא בכירורגיית כף היד. מה עליי לעשות,להמתין לעוד שבוע או לפנות לרופא? תודה רבה בברכה ארסן

25/08/2013 | 06:49 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

בד"כ שבר התלישה הקטן מעיד על תלישת חלק עצם ע"י רצועה ויכול להיות מלווה בחוסר יציבות. פנה שוב לבדיקה לאיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

28/08/2013 | 21:48 | מאת: ארסן

שלום רב היום היתי אצל אורטופד להורדת סד,הוא לא עשה צילום. יש לי בצקת בכף היד והגבלת תנועה רופא נתן אפנייה לפיזיאואקפיה וריפוי האם לעשות צילום מחר ומה בכלל עליי לעשות ולמה יש הגבלת תנועה? תודה

29/08/2013 | 06:26 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

בד"כ בשברים מסוג זה מקובל לבצע צילומי רנטגן בעת הסרת גבס. פנה לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד