מכה חזקה שקיבלתי - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/08/2011 | 05:37 | מאת: טל

שלום רב אני משחק משחק שנקרא הוקי מים, ואתמול הפאק (דיסקים) פגע בי מאוד חזק במרפק ימין, בשריר היד האחורית (בערך), המכה פגעה כ2-3 ס"מ מעל הפיקה (לכיוון הכתף), אבל יותר לכיוון פנים היד, בערך כאן: http://up352.siz.co.il/up1/hjmotjdmyyqz.jpg יש נפיחות, ומאוד כואבת הפעלת השריר (כלומר דחיפת היד ליישורה, כאשר יש התנגדות כלשהי), אבל מצד שני המשכתי את הפעילות עוד שעה לאחר המקרה, בלי כאבים מיוחדים (מכיוון שלא משתמשים כל כך בשריר הזה, אבל הכוונה היא שזה לא מאוד הגביל אותי). מיד כשהגעתי הביתה שמתי קרח ל25 דקות. עכשיו קמתי בבוקר ועדיין נפוח. יש לי מספר שאלות: 1. מה האופציות שזה? 2. מה שאני הכי דואג ממנו זה פציעה, מכיוון שיש לי תחרות בקרוב. האם השריר יכול להקרע ממכה כזאת? 3. האם העובדה שהכאב הוא בשריר בלבד, ואין שטף דם, אומרת שזה לא רציני? תודה רבה

14/08/2011 | 07:11 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

אם עדיין קיימת הגבלת תנועה - ייתכן ונגרם נזק מפרקי כלשהוא. שריר לא נקרע בד"כ מחבלה ישירה, אלא מהתגובה לחבלה (כגון תנועה פתאומית וכו'). המלצתי לפנות לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד