אגודל נפוחה, האם דלקת ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/09/2008 | 00:42 | מאת: חגיגה

שלום לרופא הנכבד, נא הסברך המקצועי : אגודלי נפוחה מזה שבוע. הבוקר ניגשתי למרפאה, ואצבעי צולמה ברנטגן, לא נמצא כל ממצא ולמרות זאת ובשל מגבלת תנועה קובעה לשבוע. שאלתי : האם אכן יתכן שהאגודל התנפח כולל מגבלת תנועה מסויימת בשל שימוש תכוף בו לשם שליחת הודעות SMS ??????? ( לאחרונה , פעלתי רבות באופן הנ"ל, ונראה לי קיום קשר ישיר בין אופן הפעלתי האגודל לשם סימוס, להתנפחות וכדומה. ** הרופא ציין שיתכן שמדובר בדלקת אם כי חדשה ולכן לא נצפתה בצילום. אעריך מאוד דעתך בנוגע לקשר בין 2 משתנים אלו. בכבוד ותודה מראש

16/09/2008 | 11:21 | מאת: מירב

TRIGGER FINGER. וכן זוהי סוג של דלקת במעטפת הגידים באגודל ולכן יש נפיחות,נוקשות מקומית אולי חום. והמגבלת תנועה-האם קושי ליישר את האגודל?האם מופיע כאב בכיפוף? אם התשובה חיובית מדובר בTRIGGER FINGER הטיפול:מנוחה ,סד מותאם,קרח,פיזיותרפיה והרבה מנוחה מהSMS.אם לא עובר-ניתן לנסות הזרקה מקומית או ניתוח כמוצא אחרון.בהצלחה.ואגב דלקת ממלא לא רואים בצילום רגיל.

22/09/2008 | 08:59 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

נפיחות והגבלת תנועה אינם בהכרח מעידים על טריגר פינגר. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

22/09/2008 | 08:57 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

נפיחות בלבד יכולה להיגרם מגורמים רבים, כגון - מתיחת רצועה, חבלה ישירה, דלקת זיהומית מדקירה כלשהי ועוד. הגבלת התנועה יכולה להעיד על בעיה מפרקית כלשהי. לא בטוח שקיים קשר בין תלונתך לבין השיוש ב- SMS. פני לבדיקה ואיחבון לרופא מומחה בכירורגית יד. בהתאם לאבחנה - יוצע לך הטיפול המתאים. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

22/09/2008 | 08:57 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

נפיחות בלבד יכולה להיגרם מגורמים רבים, כגון - מתיחת רצועה, חבלה ישירה, דלקת זיהומית מדקירה כלשהי ועוד. הגבלת התנועה יכולה להעיד על בעיה מפרקית כלשהי. לא בטוח שקיים קשר בין תלונתך לבין השיוש ב- SMS. פני לבדיקה ואיחבון לרופא מומחה בכירורגית יד. בהתאם לאבחנה - יוצע לך הטיפול המתאים. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד