כאבים מתמשכים במפרק כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/11/2020 | 17:01 | מאת: כאבים מתמשכים במפרק כף היד

אני בן 20, סובל (ע"פ האבחונים) מדלקת בפרק כף היד בשתי הידיים במשך 9 חודשים. עברתי טיפול באטופן, ברקסין ו-וולטרן אך דבר לא פתר את הכאבים. הטיפולים באמצעות הכדורים לטיפול בדלקת הפחיתו את הכאב במפרק, ולאחר כשבועיים וחזרה לשימוש בידיים (הפעלת לחץ קל על המפרק) הכאב חוזר כמו לפני השימוש בכדורים. לאחר אולטרסאונד ורנטגן הגידים והרצועות בסדר וגם הנוזל (ברקמות הרכות) בכמות סבירה האם זה באמת דלקת? האם נתנו לי את הכדורים הנכונים לסיום הדלקת ולא רק להפחתת הכאבים? האם דלקת כזו פתירה?

שלום, דלקת הינה רק ביטוי למחלה/מצב שגורם לכאבים בכף היד. לא תמיד מגיעים לאבחנה הסופית, אבל כדורים נגד דלקת אמורים לסייע. מאחר ואתה סובל תקופה ארוכה ללא שיפור במגוון נוגדי דלקת - אני ממליץ להיבדק תחילה לבצע הערכה אצל כירורג יד וראומטולוג לקביעת האבחנה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד