כאב באזור הדיסטאלי באולנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/10/2020 | 22:08 | מאת: מרדכי

שלום ד"ר יהודה, ראשית, תודה על המענה המהיר והמקצועי. הפורום שלך מצוין. מזה כשבועיים אני חש כאב באזור הדיסטאלי באולנה - כאב שמורגש בעת ביצוע סופינציה ופרונציה. אני חושש שמדובר ב-tfcc. האזור כלל לא נפוח ועיקר הכאב הוא כשנדרש פיתול - כמו תנועת סיבוב מברג. מעט כאב יש גם בכפיפה ופשיטה של שורש כף היד. הכאב מורגש מאוד ביד ימין ומעט מאוד ביד שמאל. ביד ימין נשמעים גם מעט רעשים בתוך המפרק - בתווך של הרדיוס והאולנה. אני בן 32, פעיל וללא מחלות רקע. כמי שמתאמן ומאמן בחדר כושר 15 שנה - אני נוטה להניח שאולי זו פציעת שימוש יתר. לא ביצעתי לאחרונה תרגיל חדש או תנועה ספציפית שגרמה לכאב, לכן אני מניח שלא מדובר בפציעת טראומה. אודה לעצתך - במה מדובר? כיצד לאבחן? ומה לעשות - בעיקר בהקשר של אימון ומנוחה (ואולי אף תזונה)? בברכה, מדרכי

מרדכי שלום, כאב אולנרי בשורש כף היד יכול לנבוע מספר סיבות, כאשר קרע TFC הינה רק אחת מהן. במטופל בגיל 32, קרע TFC הינו לרוב בשל חבלה (שלא היתה) או כתוצאה ממבנה אנוטמי מסוים של שורש כף היד הגורם ל"צביטה" כרונית של ה-TFC. תחילה יש לגשת להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד על מנת לראות האם מקור הכאב הינו ה-TFC או שמדובר בגורם אחר. הבירור ייקבע לפי זה. בשלב זה, עד השלמת הבירור, לא הייתי נמנע מפעילות בחדר הכושר שאינה מכאיבה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד