הסבר צילום רנטגן-כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/09/2020 | 16:43 | מאת: ורדה

בשבת נפלתי מסולם- קיבלתי חבטה בשורש כף היד. צילום מראה - אי סדירות בבסיס סטילואיד אולנרית חשודה לשבר ללא תזוזה. ממצאים חשודים... פניה לרופא לשקילת המשך טיפול. הפיענוח התקבל לאחר שהרופא בטראומה כבר החליט לקבע בגבס. אצבעות כף היד חופשיות. האם אני יכולה להפעיל את היד כרגיל ( עד כמה שניתן ) במצב הזה. אני ימנית - הפגיעה ביד שמאל ?

ורדה שלום, אי סדירות משמעה ששולי העצם אינם "חלקים". אחת הסיבות היא שבר. בהינתן שאת אחרי חבלה, זוהי כנראה האבחנה. שבר מבודד בסטלואיד האולנרי אינו מצריך קיבוע בגבס ומאפשר הפעלה מיידית. עלי לציין כי ייתכן והרופא שבדק אותך חשד בשבר נוסף ולכן העדיף לגבס בשלב ראשון. לאחר כ-10 ימים-שבועיים מהחבלה עליך לפנות למומחה לכירורגיה של היד, להסיר את הגבס ולהיבדק שוב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד