פיענוח mri כף יד אגודל לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/08/2020 | 18:44 | מאת: יעל

בהודעה הקודמת ראיתי שנמחקו שורות מתשובת הבדיקה mri כף יד שמאל מכוונת לאגודל ללא חומר ניגוד מבחירתי ולהלן התשובות: סיגנל לשד העצם במבנים הגרמים שמור. מפרקי cmc תקינים. במפרק הmcp באגודל מודגמת חוסר סדירות קורטיקלית קלה במשטח הארטיקולרי של הגליל הפרוקסימלי עם נגעים אוסטאוכונדרלים קטנים בבסיס הגליל ובראש המטקרפוס 1. המרווח המפרקי שמור ללא עדות לפתולוגיה אחרת במפרק. הליגמנטים הקולטלרים תקינים ללא עדות לקרע. מודגמת חוסר סדירות וסיגנל גבוה בליגמנט הפלמרי וסיגנל מעט גבוה ברקמה הרכה הקדמית לו (601:25). הגיד הפלקסורי תקין ללא עדות לפתולוגיה בעצמות. הססמואידיות יש לציין הסריקה מוגבלת הנבדקת סירבה לחומר ניגוד. לסיכום: רושם לנזק לליגמנט הפלמרי במפרק ה mcp של האגודל עם שינויים אוסטאוקונדרלים מ-2 עברי המפרק. האם כעת תוכל לענות אם יש קרע ברצועה האולנרית? אם לא מה הנזק? ביצעתי הבדיקה באופן פרטי ואני בלחץ בבקשה תשובתך אם יש צורך בניתוח במקרה הנ"ל כעת 3 שבועות עם סד ועוד לפני הבדיקה הרופאה הפנתה לריפוי בעיסוק האם יש צורך בבדיקת mri חוזרת יש לי הפניה עם חומר ניגוד? אנא תשובתך לכל שאלותיי תודה מראש.

יעל, המידע שרשמת אינו משנה כלום לגבי תשובתי הקודמת - קבלת ההחלטות לגבי הצורך בניתוח או על המשך טיפול שמרני מתקבלת לאחר בדיקה קלינית !!!!!!! ע"י הרופא האם המפרק יציב או לא ?ה-MRI אינו נותן תשובה לשאלה זו !!!!!!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד