קרע רצועה ucl באגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/08/2020 | 14:18 | מאת: אפרת

שלום ד"ר אני בת 39 . אופטומטריסטית פעילה ומשחקת הרבה כדורשת. לפני חודשיים התחילו להופיע לי כאבים באזור בסיס האגודל. לאחר ביקור אצל אורטופד נאמר לי שמדובר בדלקת מקומית והומלץ על חימום מקומי עיסוי ומשחות. ביקשתי לבצע צילום רנטגן ואולטרסאוד ובהם לא צויין ממצא שלשהו. ראיתי שהתופעה מחמירה אז פניתי למומחה כף יד. לאחר אבחון קליני הרופא אמר שיש לי קרע ברצועה ucl (כנראה בעקבות מכה שקיבלתי באזור ולא ייחסתי לה חשיבות..) והמליץ על ניתוח מיידי. האם יש אופציות חלופיות לניתוח? מה יקרה במידה ולא אעשה את הניתוח? מה הסיכוניים בניתוח כזה? תודה רבה.

שלום אפרת, UCL הינה הרצועה החשובה ביצוב האגודל. קרע UCL נגרם מחבלה והטיפול יכול להיות שמרני (גבס לחודשיים) או ניתוחי - תלוי בבדיקה הקלינית של הרופא - האם המפרק יציב או לא. לרוב בצעירים שעוסקים בספורט ההמלצה היא לנתח. לא ניתוח המפרק יישאר לא יציב ועם השנים יישחק ותנועות האגודל יכאבו. הסיכונים בניתוח הינה פגיעה בעצב תחושתי שעובר באיזור ומפרק נוקשה עם פחות טווחי תנועה מהמפרק הנטיבי. מצב זה עדיף על מפרק לא יציב ואינו מפריע בתפקודי היומיום. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד