קרע בשריר הדו ראשי בזרוע ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/05/2020 | 17:49 | מאת: שלמה

שלום, אובחן אצלי קרע בשריר שבין הכתף למרפק. (מטפל אמר לי שקוראים לזה "פופאי") יש פעולות שאיני מסוגל לבצע כמו להבריג בורג. האם יש ניתוח לפתרון הבעיה? תודה

שלמה שלום, שריר הדו ראשי מתחבר בכתף מצידו האחד ובמרפק מצידו השני. הוא אחראי על כיפוף המרפקר וסיבוב חיצוני של האמה. קרע בשריר זה יכול להיות ב-3 אתרים: 1. קרע בשריר עצמו - אינו דורש טיפול - השריר מצטלק ומתרפא, אך התהליך לוקח מספר שבועות בהן תרגיש כאב ומגבלת כוח 2. תלישה מהחיבור בכתף - יופי סימן "פופאי"- גם מקרה זה אינו דורש טיפול למעט זמן ופיזיותרפיה. במספר מחקרים הראו שירידת הכוח הינה מינימלית ולא מצדיקה התערבות ניתוחית. 3. תלישה מהחיבור במרפק - כאן יופיע סימן "פופאי הפוך" וההמלצה במטופלים בריאים ופעילים לעבור ניתוח לעיגון השריר מחדש למרפק, מאחר והירידה בכח הינה משמעותית אם הניתוח לא יבוצע. חשוב לדעת - הרבה פעמים מתבלבלים בין סימן "פופאי" (תלישה מהכתף - לא לניתוח) לבין "פופאי הפוך" (כן ניתוח) ולכן יש לגשת להיבדק בהקדם האפשרי אצל מומחה לכירורגיה של היד/המרפק על מנת לקבל החלטה נכונה. בברכה, ד"ר יהודה

13/05/2020 | 14:51 | מאת: שלמה

תודה על תשובה מפורטת ומועילה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד