הסתיידות ברקמות רכות בשורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/05/2020 | 21:00 | מאת: מיה

שלום. קיבלתי את התוצאה הבאה לאחר צילום כף יד: אין לראות שבר או פריקה . מנח ומבנה עצמות שמורים . מרווחים פרקיים שמורים . הסתיידות ברקמות הרכות בסמוך לסטילואיד רדיאלי.. מה זה אומר? מה יהיה הטיפול? האם עלי לדאוג?

מיה שלום, הטיפול אינו בצילומי רנטגן, אלא במטופל, בנאדם עם סימפטומים (כאב, נפיחות, נימול...). לא תיארת מה מפריע לך ? מדוע שלחו אותך לצילום ? הסתיידויות כשלעצמן יכולות להיות ממצא אקראי, אך יכולות להיות מקור לכאב ולעיתים מוצאים אותן כממצא לאחר שבר ישן. לכן יש חשיבות לסיפור של החולה והבדיקה על מנת לראות אם ההסתיידויות מסבירות את התלונות. הטיפול ייגזר מכך. בברכה, ד"ר יהודה

04/05/2020 | 15:34 | מאת: מיה

כאבים בפרקי היידים שהתחילו אחרי טיפול כימותרפי מערכתי. באוגוסט 2019 קיבלתי זריקת דיפרוספן לאחר שנמצאה דלקת בסיבים המיישרים. מאז המשיכו הכאבים, שטפי דם לפעמים, והשבוע בשל כאבים פניתי הפעם לכרורג כף יד ששלח אותי לצילום. התחלתי לקחת ארקוקסיה ונראה שיש הטבה אבל זה נראה כמו מעגל סגור ללא סוף...

אם מיקום ההסתיידויות בצילום תואם את מקום הדלקת בגידים המיישרים, הרי שזהו הגורן לכאב וכטיפול אפשר להסירן אם נוגדי הדלקת כגון ארקוקסיה אינם מועילים.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד